beagle puppies te koop


Standaard van de Beagle

 

Algemeen

Een stevige, compact gebouwde brak, die de indruk geeft van kwaliteit zonder grofheid. Een vrolijke hond, moedig, toont veel activiteit, uithoudingsvermogen en vastberadenheid. Waakzaam, intelligent en met een gelijkmatig temperament. Vriendelijke aard, toont geen agressie of verlegenheid. Gangen: gaat met rechte rug, krachtig. geen neiging tot rollend gangwerk. Vrije, ver uitgrijpende en recht naar voren gerichte pas, zonder hoge knie-actie. Achterbenen tonen veel stuwkracht. Mag achter niet nauw gaan, ook niet maaiend of kruisend in de voorhand.

 

Hoofd

Tamelijk lang, krachtig zonder grof te zijn, fijner bij een teef, vrij van frons en rimpel. Schedel enigszins gewelfd, matig breed, met geringe achterhoofdsknobbel. Duidelijke stop, ongeveer tussen neusspiegel en achterhoofdsknobbel. Niet-puntige voorsnuit de lippen zijn redelijk goed hangend. Brede neusspiegel, bij voorkeur zwart, maar minder pigmentatie bij lichter gekleurde honden is toegestaan. Wijde neusgaten.

 

Gebit

Krachtige kaken met een volmaakt. regelmatig, compleet scharend gebit. Dat wil zeggen dat de bovensnijtanden dicht over de ondersnijtanden heen komen. De tanden zijn recht in de kaak geplaatst.

 

Oren

Lang. afgerond, naar voren getrokken bijna tot de neusspiegel reikend. Laag aangezet, fijn en sierlijk langs de wangen hangend.

 

Ogen

Donkerbruin of hazelnootkleurig, tamelijk groot, niet diepliggend of uitpuilend, goed uit elkaar geplaatst, met een zachte, aantrekkelijke uitdrukking.

 

Lichaam

Rechte en horizontale ruglijn. Borst reikt tot onder de ellebogen. Ribben zijn goed gewelfd en ver naar achteren doorlopend. Kort in de lendepartij, maar goed in balans. Krachtige en soepele lendenen zonder overdreven opgetrokken te zijn. Hals is lang genoeg om de hond in staat te stellen gemakkelijk op het spoor te blijven. enigszins gebogen en weinig keelhuid. Schouders zijn goed schuin liggend, niet beladen. Schouderhoogte: gewenst minimum is 33 cm, gewenst maximum 40 cm.

 

Benen

Voorbenen zijn recht en goed onder de hond geplaatst. Goed en rond bot over de gehele lengte tot aan de voeten. Korte polsen. Stevige ellebogen, naar binnen noch naar buiten gedraaid. Hoogte tot de elleboog is ongeveer de helft van de schofthoogte. Gespierde dijen. Goed gebogen sprongen. Krachtige, laag geplaatste hakken die evenwijdig aan elkaar staan.

 

Voeten

Gesloten en krachtig. Goed gebogen tenen en sterke zoolballen. Geen hazevoet. Korte nagels.

 

Staart

Stevig en niet te lang. Hoog aangezet, vrolijk gedragen, maar niet over de rug gekruld of vanaf de wortel naar voren gebogen. Goed bedekt met haar, vooral aan de onderkant.

 

Vacht

Kort, dicht en bestand tegen het weer.

 

Kleur

Iedere erkende brakkenkleur, behalve leverkleur. Staartpunt wit.

 

 

bron: mijn hond, mijn vriend